مهندس انرژی


مهندس انرژی

بازار کار رشته مهندسی انرژی آینده شغلی ، درآمد ، وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا ، دانشگاه ها و توانایی های لازم برای رشته مهندسی سیستم های انرژی


رشته مهندسی انرژی

ایران مشاوره نظری بدهید

مهندسی انرژی که یک رشته میان رشته ای (مهندسی برق ، مهندسی شیمی ، مهندسی مکانیک و فیزیک) است ، جزو رشته های جدید در ایران محسوب می شود. با توجه به افزایش مصرف انرژی و تعاملات انرژی در سراسر جهان ، منابع انرژی فسیلی رو به پایان رفته و به مرور ، آلاینده های زیادی وارد محیط زیست می شوند. از همین رو ، نیاز به نیروهای متخصص در زمینه های مربوط به انرژی جهت جلوگیری از این آسیب ها، روز به روز بیشتر احساس می شود.

مهندسی انرژی مجموعه ای از فعالیت های تخصصی از جمله محاسبه ، برآورد و اجرا می باشد که به منظور رسیدن به اهداف یک سازمان مرتبط با انرژی انجام می پذیرد و تمرکز اصلی بر روی اجرای پروژه های صرفه جویی می باشد. دانش آموختگان رشته مهندسی انرژی می توانند در سازمان های دولتی و یا خصوصی بسته به مهارت و تخصص خود مشغول به کار شوند.

رشته مهندسی انرژی از جمله رشته های جدید در کشور است که امکان اشتغال در وزارت نفت و مشابه آن ، وجود دارد.

آینده شغلی و درآمد رشته مهندسی انرژی

مهندسین انرژی در راستای تولید منابع انرژی ، در صنایع نفت ، گاز و مصرف انرژی جدید با جمع آوری نیروهای آبی ، خورشیدی و بادی فعالیت می کنند. برخی از این فعالیت ها ، طراحی تجهیزات جدید و آزمایش آن ها ، ایجاد راه های بهبود بهره برداری و استخراج نفت و کاهش آسیب های زیست محیطی و اقتصادی ناشی از استخراج منابع انرژی طبیعی ، می باشند.

سازمان هایی که در آن ها امکان اشتغال برای فارغ التحصیلان رشته مهندسی انرژی وجود دارد به صورت زیر می باشد.

در رابطه با درآمد زایی این شغل نمی توان آمار دقیقی بیان کرد اما چیزی که در همه رشته ها صدق می کند ، این است که هرچه فرد ، مهارت و تخصص بالاتری داشته باشد امکان اشتغال بهتری برایش فراهم خواهد بود. علاقه مندان به تحصیل در خارج از کشور ممکن است نسبت به درآمد این رشته در سایر کشورها کنجکاو باشند. در کشوری مانند آمریکا ، متوسط درآمد سالانه یک مهندس انرژی ، ۷۹۲۰۶ دلار است.

شرایط ادامه تحصیل برای فارغ التحصیلان رشته مهندسی انرژی

تحصیل در رشته مهندسی انرژی تا مقطع دکتری امکان پذیر است. تحصیل در مقاطع بالاتر نیازمند علاقه و توانمندی افراد می باشد که می توانند مهارت و دانش خود را تقویت نموده و به ارتقای شغلی دست پیدا کنند. ۳ گرایش کارشناسی ارشد این رشته از قرار زیر است:

گرایش های مقطع دکتری نیز به شرح زیر می باشد:

مهارت های لازم جهت ورود به رشته مهندسی انرژی

مبنای هر داوطلب ورود به این رشته ، با دیگری متفاوت است اما لازمه های ورود به آن ، برای تمامی متقاضیان یکسان می باشد. مولفه هایی که در این رشته نیاز است به شرح زیر است.

دانشگاه ها و موسسه های ارائه دهنده مهندسی انرژی در سال ۹۷

در سال ۹۷ ، دانشگاه ها و مراکز معدودی بودند که در این رشته ورودی جدید می پذیرفتند. نحوه پذیرش اکثریت آن ها هم بر اساس سوابق تحصیلی فرد بوده است. در ادامه می توانید لیستی از این مراکز (به جز دانشگاه های آزاد) که از دفترچه انتخاب رشته کنکور استخراج شده را مشاهده نمایید.

لازم به ذکر است که دانشگاه های دیگری هم این رشته را ارائه می دهند اما به جهت عدم پذیرش در سال گذشته ، اسمی از آن ها در لیست نمی باشد. شما داوطلبان گرامی هم چنین می توانید جهت آشنایی بیشتر با بازار کار رشته مهندسی شیمی ، بازار کار رشته مهندسی برق و یا آگاهی نسبت به رتبه قبولی مهندسی مکانیک ۹۷ – ۹۸ ، رتبه قبولی فیزیک ۹۷ – ۹۸ و بازار کار آن ها به لینک های مربوطه مراجعه کنید.

سوالات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید…

برچسب هابازار کار رشته ها

مهندسی انرژی چیست؟ – همه چیز در مورد رشته مهندسی انرژی گرایش ها و بازارکار

ایران به دلیل قرار گیری در منطقه مناسب جغرافیایی دارای منابع انرژی های تجدید پذیر و ناپذیر فراوانی است. با توجه به شرایط حال حاضر و پیشرفت تکنولوژی از این انرژی ها به کمک مهندسی انرژی در سرتاسر کشور استفاده می شود.

رشته مهندسی انرژی از زیر شاخه های علوم ریاضی و فیزیک می‌ باشد. هدف از تدریس مهندسی انرژی، طراحی، توسعه و بهره برداری از سیستم های انرژی در جهت  تبدیل، انتقال، توزیع و مصرف انرژی است.

مهندسین انرژی در این رشته با انجام فعالیت هایی مانند محاسبه، برآورد و اجرا به سوالاتی درباره انرژی که توسط سازمان ها مطرح می شوند، پاسخ می دهند تا در صرفه جویی انرژی تاثیرگذار باشند.

آشنایی کوتاه با رشته مهندسی انرژی

رشته مهندسی انرژی از زیر شاخه های گروه ریاضی و فیزیک است که تربیت دانشجویانی جهت بهینه سازی زمینه های مختلف انرژی را بر عهده دارد.

این رشته در سال ۱۳۷۳ برای اولین بار در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران در مقطع تحصیلات تکمیلی اقدام به پذیرش دانشجو کرد. پس از آن در سال ۱۳۸۳ دانشگاه صنعتی شریف اقدام به تاسیس دانشکده رشته مهندسی انرژی نمود و این رشته به صورت رسمی در دانشگاه های ایران تدریس شد.

با گسترش دانشگاه های تدریس کننده و دانشجویان محصل در این رشته، موضوعات مختلف در جامعه  اهمیت پیدا کردند.

همچنین رشته مهندسی از توان خود مانند مبانی علوم و مهندسی پایه برای تحلیل سطح های مختلف انرژی مثل منابع، استخراج، انتقال، فرآورش و تبدیل و توزیع انرژی استفاده کرد تا بتواند با رویکردی خلاقانه به طراحی سیستم های انرژی در کاربردهای متفاوت بخش های صنعت، حمل و نقل و ساختمان با نگاهی بر ملاحظات زیست محیطی و اقتصادی استفاده نماید.

چه کسانی در رشته مهندسی انرژی موفق خواهند بود؟

همانطور که می دانیم اولین شرط موفقیت در هر کاری علاقه مندی به حوزه کاری آن است. اما در این میان دروسی نیز وجود دارد که داشتن نمرات بالا در آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

در رشته مهندسی انرژی نیز قوی بودن در دروس محاسباتی مانند ریاضی و فیزیک همچنین تسلط بر زبان انگلیسی بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

دانشجویان متقاضی رشته مهندسی انرژی برای موفقیت و پیشرفت در این رشته می بایست توانایی هایی همچون توانایی انجام محاسبات، نظارت و سنجش کارایی اشخاص، حل مسائل پیچیده، آشنایی با کامپیوتر و نرم افزارهای رایانه ای، تحلیل عملیات، کنترل عملیات و عملکرد تجهیزات و سیستم ها، تعیین علت خطاها و اشتباهات عملیاتی و تصمیم گیری برای آن ها و… را در خود تقویت کنند.

گرایش های رشته مهندسی انرژی

رشته مهندسی انرژی در مقطع کارشناسی دارای ۳ گرایش متفاوت می باشد که در ادامه به  بررسی آن ها می پردازیم:

گرایش سیستم های انرژی

گرایش فناوری انرژی

گرایش انرژی و محیط زیست

۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید. تماس از تلفن همراه

رشته مهندسی انرژی (گرایش سیستم های انرژی)

در گرایش سیستم های انرژی، دانشجویان را برای فعالیت در حوزه تکنیک های شبیه سازی سیستم های ترکیبی آماده می کنند تا پس از متخصص شدن توان ارزیابی جایگاه های حامل های انرژی را داشته باشند.

این گرایش بر مبنای مدل سازی اولیه به کمک قوانین اساسی در علومی چون مکانیک، ترمودینامیک و برق قدرت برای تراز کردن انرژی سیستم ها، جهت گیری تکنولوژی های فعلی را به سمت و سوی بهینه سازی و کم کردن میزان انرژی هدایت می شود.

رشته مهندسی انرژی (گرایش فناوری های انرژی)

گرایش فناوری انرژی، روش های گوناگون طراحی سیستم های تبدیل انرژی، سیستم های تولید هم زمان برق، برودت و حرارت و قابلیت های سیستم انرژی های تجدید پذیر و آزمایش های گوناگون را به دانشجویان آموزش می دهد.

همچنین در حال حاضر گرایش فناوری های انرژی با توجه به شناخت بالا از انواع فناوری ‌های پیشرفته انرژی و قابلیت مرتبط با آن در این زمینه افزایش یافته و این فناوری نوین در کشور در حال پیشرفت است.

رشته مهندسی انرژی (گرایش انرژی و محیط زیست)

در گرایش انرژی و محیط زیست به مطالعه ارتباطات میان انرژی های گوناگون و محیط زیست پرداخته می شود که برای این بررسی از ابزارهای گوناگونی مانند معادلات انتقال جرم، معادلات دینامیک سیالات و… استفاده می گردد.

در گرایش انرژی و محیط زیست نقوش آلاینده های گوناگون ناشی از انرژی و جنبه های اقتصادی نیز مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

دروس رشته مهندسی انرژی

داوطلبان رشته مهندسی انرژی می بایست پس از پذیرش در رشته مذکور حداقل ۱۳۸ واحد درسی را بگذرانند تا بتوانند مدرک تحصیلی خود را دریافت کنند.

دوران کارشناسی رشته مهندسی انرژی حدودا ۴ سال یا همان ۸ ترم تحصیلی طول خواهد کشید.

این واحدهای درسی به شرح زیر است:

دروس عمومی

دروس پایه

دروس اصلی

آینده شغلی و بازار کار رشته مهندسی انرژی

همانطور که می دانیم مهندسین رشته انرژی با هدف تولید منابع انرژی، در صنایع نفت، گاز و یا مصرف انرژی جدید با جمع آوری نیروهای آبی، خورشیدی و بادی مشغول به کار می شوند.

آن ها به طراحی و ساخت تجهیزات جدید و آزمایش آنها می پردازند تا راه های بهبود بهره برداری و استخراج نفت و کاهش آسیب های زیست محیطی و اقتصادی که منشا آن از استخراج منابع انرژی طبیعی است را پیدا نمایند.

رشته مهندسی انرژی، رشته نوپا در کشور محسوب می شود که این موضوع خود به تنهایی باعث عدم اشباع شدن این رشته شده و امکان موفقیت در آن را بیشتر می کند.

در ادامه به بررسی مکان هایی که اشتغال در آن برای مهندسین رشته انرژی وجود دارد می پردازیم.

این فرصت های شغلی عبارتند از:

وزارت نیرو

وزارت نفت

سازمان انرژی های نو ایران

شرکت ملی نفت ایران

شرکت بهینه سازی مصرف سوخت

سازمان حفاظت از محیط زیست

سازمان انرژی اتمی ایران

سازمان بهره وری انرژی

موسسه مطالعات بین المللی انرژی

وزارت صنعت و معدن و تجارت

توانیر و شرکت های برق منطقه ای

وزارت راه و شهرسازی

نهادهای تصمیم گیری در بخش انرژی کشور

توجه به رشته مهندسی انرژی، گامی برای زیست بیشتر زمین

در آخر رشته مهندسی انرژی یکی از رشته های بسیار کمک کننده به زیست محیط است. این رشته سبب می شود تا توجه بیشتری به انرژی های تجدید پذیر و ناپذیر شود تا استفاده از آن ها به درست ترین شکل باشد.

رشته مهندسی انرژی، رشته بسیار مهمی است که برای ورود به آن باید دغدغه های محیط های زیستی داشته باشید تا هم از نظر درسی و هم معنوی کاری شایسته برای جهان پیرامون خود بسازید.

سوالات متداول

گرایش های رشته مهندسی انرژی در مقطع کارشناسی را نام ببرید؟

رشته مهندسی انرژی در مقطع کارشناسی دارای ۳ گرایش سیستم های انرژی، فناوری های انرژی، انرژی و محیط زیست می باشد.

رشته مهندسی انرژی دارای چند واحد درسی می باشد؟

رشته مهندسی انرژی دارای ۱۳۸ واحد درسی است.

افراد برای موفقیت در رشته مهندسی انرژی باید دارای چه توانایی هایی باشند؟

علاقه مندان به تحصیل در رشته مهندسی انرژی می بایست در رشته های ریاضی، فیزیک و زبان انگلیسی قوی باشند.

@co ex :h ps:schema.o g,@ ype:FAQPage,mai E i y:@ ype:Ques io , ame: ,accep edA swe :@ ype:A swe , ex : .,@ ype:Ques io , ame: ,accep edA swe :@ ype:A swe , ex : .,@ ype:Ques io , ame: ,accep edA swe :@ ype:A swe , ex : .

مهندسی انرژی چیست؟ – همه چیز در مورد رشته مهندسی انرژی گرایش ها و بازارکار

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره در زمینه مهندسی انرژی چیست؟ – همه چیز در مورد رشته مهندسی انرژی گرایش ها و بازارکار

از مرکز مشاوره تحصیلی و نظام وظیفه آویژه با تلفن همراه

در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

مطالب مرتبط با این نوشته:

رشته علوم تربیتی چیست؟ – معرفی کامل رشته علوم تربیتی آینده شغلی و بازار کار آن

رشته مهندسی برق چیست؟ – معرفی کامل بازار کار و آینده شغلی آن

رشته مترجمی زبان آلمانی – معرفی دانشگاه های پذیرنده بازار کار و آینده شغلی آن

مهندس انرژی